Bevezetési feladatok (tanácsadás, installáció, oktatás)

A rendszer bevezetése előtt felmérjük a szervezet paramétereit, és tanácsokat adunk a bevezetés menetére. Egyeztetjük a szervezet folyamatait, megrendelőnkkel közösen meghatározzuk a rendszer alapadatainak körét. A REG-Doc rendszert üzemkészen adjuk át.

Bevezetés

A bevezetés időszakában a megrendelővel közösen dolgozzuk ki a rendszerhez szükséges alapadatok körét. Tapasztaltunk szerint ehhez egy-két tanácsadói nap elegendő, ezt követően a megrendelő már önállóan tudja tervezni a szükséges adatokat.

Az így definiált törzsállományokat feltöltjük a rendszerbe, hogy az azonnal használható legyen. Ezen állományok:

  • Szervezetek
  • Szervezeti felépítés
  • Felhasználók
  • Felhasználók szervezeti felépítésbe sorolása
  • Felhasználók felhasználói szerepekhez, csoportokhoz rendelése (jogosultságok)
  • Dokumentumtípusok felvitele
  • Kulcsszavak felvitele

Installáció

Igény esetén vállaljuk a rendszer adatbázis-kezelőjének (MS SQL Server) telepítését a megrendelő szerverére. Amennyiben ezt saját rendszergazdája végzi, mi csak rendszerünk adatbázisait kell telepítsük a szerverre.

Kisebb iratmennyiséggel dolgozó cégek esetén az MS SQL Server Express – ingyenes - verzió is elegendő lehet, ez azonban 10 GB-ban korlátozza az adatbázis maximális méretét.

Magát a szoftvert többféleképpen is rendelkezésre tudjuk bocsátani. Lehet szó clickonce alapú telepítőkészletről, mely automatikusan keresi a frissítéseket, illetve manuális frissítést igénylő változatról. Ezt a megrendelő dönthet el, IT politikáját figyelembe véve.

Oktatás

A telepített rendszeren végezzük el a felhasználók oktatását, feladataik szerint csoportokba osztva őket. Az oktatás során gyakorlati feladatokon mutatjuk be a szoftver használatát, így juttatva el a leendő felhasználókat arra szintre, mely feltétele a rendszer biztonságos használatának.

A fenti feladatok elvégzése garantálja, hogy a rendszert az oktatás után közvetlenül éles üzembe lehet állítani.